FxMedia

Home of creative stuff, weird shit and eye candies

FranzMadonna

Objavil/a cyco 1.08.2011 pod Art, Video

V svoji, ne prav dolgi karieri, sem se lotil že marsičesa. Nasploh mi je totalen trip raziskovati različne sfere video produkcije, sploh pa postprodukcije. Želim vedeti vse. Poznati vsak najmanjši košček procesa nastajanja končnega izdelka, pa naj bo to 3D animacija, stop motion ali klasična montaža. Loteval sem se režije, kamere, osvetljevanja, montaže barvne korekcije, kompozitinga… Skratka vse, kar ima kakršnokoli vezo s premikajočimi sličicami. Mislim, da je to zelo dobro za razumevanje poklica, ki ga opravljam. Zaradi tega me zelo težko ‘naserjejo’.
V glavnem sem do zdaj delal relativno komercialne projekte (izzvzemši videospote), kjer so bili postavljeni pogoji oziroma smernice za izdelavo izdelka. Tokrat pa sem se prvič lotil art projekta, pri katerem sem bil omejen samo z domišlijo.

Približno mesec nazaj je do mene pristopila fotografinja Maja S. in mi pokazala fotke iz nove kolekcije mladega in talentiranega modnega oblikovalca Petra Movrina. Vprašala me je, če bi se lotili videa, ki bi izdelke iz kolekcije spravil v gibanje (tudi za potrebe nekega tekmovanja na katerega se je prijavil Peter). Glede na odpiljenost in sam stil tako kostumov kot fotkic, sem bil takoj za. Čez kak teden se je ekipa lotila snemanja (sam sem bil zaradi nekega projekta primoran izpustiti snemanje), za kamero je stal ‘moj’ snemalec, ki mi je pomagal narediti vse videospote, Jakob H. Asistirala pa mu je moja draga. Snemali so dva dneva, od zgodnjega popoldneva, do zgodnjih jutranjih ur. Ena serija v studiju in ena na Plečnikovih Žalah.
Posnetki so bili (seveda) izjemno lepi, kar mi je na trenutke predstavljalo problem (izločevanje posnetkov je včasih srce parajoče). Po pogovoru s Petrom in Majo smo nehvaležno delo opravili precej hitro, glasbeno podlago pa sta prej omenjena izbirala kar nekaj dni – glasba je za take projekte odločilnega pomena. Ko sem imel vse pripravljeno, sem se zaprl v studio in v enem tednu skreiral do sedaj mojo najbolj abstraktno zadevo. Čudovito je bilo metati stvari iz podzavesti, ter se neobremenjeno igrati z efekti.
S končnim izdelkom smo vsi zadovoljni, močno pa upam, da bo istega mnenja tudi angleška komisija, ki bo Petrovo kolekcijo pod drobnogled vzela v teh dneh.

Proudly presenting – FranzMadonna

http://www.vimeo.com/27081711
  • Share/Bookmark
 

Komentarji

2 odgovorov na “FranzMadonna”

  1. Igor - 12.08.2011 ob 03:33

    Super video! Všeč so mi vmesni inserti in pa old movie efekti. Tudi muzika se dobro ujema z vsebino. Bravo! :)

  2. majjjja - 30.01.2012 ob 16:56

    super narejeno! thumbs up!

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !