FxMedia

Home of creative stuff, weird shit and eye candies

Tilt shift Gogh

Objavil/a cyco 13.04.2011 pod Art

V zadnjih nekaj letih smo priče razmaha tilt shift tehnike, ki je bila do pred nekaj let rezervirana samo za fotografe. Zadnje čase pa se z uporabo fotošopa in raznih pluginov tehnika razširja tudi na navadne fotke pri katerih ni bil uporabljen tilt shift objektiv. Tudi video ni imun na tilt shift hype.
Pri Artcyclopediji pa so tehniko uporabili malce drugače. Van Goghov stil kar kliče po globini, saj njegova dela ponujajo toliko detajlov, da jih neizkušeno oko niti ne zaužije, ampak povzročijo ‘overload’ informacij. Zato so na omenjeni strani Goghovim delom dodali globino in pozornost usmerili na objekte v ospredju. Seveda se strinjam, da so Goghova dela narejena za poglobitev in dolgo preučevanje potez čopiča; se strinjam, da so s tehniko izničili detajle v ozadju. A vseeno mi je blazno všeč nov aspekt uporabe tilt shift tehnike, ki pa se z novimi orodji že počasi seli tudi na video.

 • Share/Bookmark
 

Komentarji

6 odgovorov na “Tilt shift Gogh”

 1. Nina - 13.04.2011 ob 14:38

  super ideja in dbest rezultat!

 2. sezirey - 14.04.2011 ob 15:57

  res dobro.Kot da je 3D

 3. troBENTica - 14.04.2011 ob 20:03
  troBENTica

  Mene bolj zanima, kako pogosto se ta tehnika uporablja v filmu? Berem, da short filme kar pogosto krasijo s tem. Meni se je zdelo, da se je s tem poigral že Baz Luhrmann v Moulin Rouge, res pa je, da so mi žleze solznice delale v über in mi s tem za J globinsko percepcijo :lol:

 4. filmoljub - 14.04.2011 ob 22:03

  Spomnim se enega primera: v odjavni špici sijajnega Pixarjevega Wall·Eja (odličen komad Petra Gabriela) je med različnimi “slogi” ponazoritve evolucije človeštva (ki simbolizirajo vnovično odkritje umetnosti in omike) tudi van Goghov “slog”.

 5. svoboda - 14.04.2011 ob 23:12
  svoboda

  Noro!

 6. cyco - 15.04.2011 ob 10:30

  @Trobentica: v filmu se ne uporablja prav dosti. Za kakšne detajlčke, kako špico ali za kaj podobnega že, za kaj drugega pa niti ne vidim razloga zakaj bi nekdo posegal po tej tehniki. Se mi zdi da je to bolj samo po sebi namen. Kjut fora and nothing else.

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !