FxMedia

Home of creative stuff, weird shit and eye candies

Kratkić – Modern times

Objavil/a cyco 11.04.2011 pod Izlivi, Video

Zadnje čase opažam sorazmerje med z efekti naphanimi high budget filmi in ultra low (ali no) budget kratkimi filmskimi eksperimenti. Prejšnji teden sem na primer pogledal polomijo od filma, ki se kliče Battleground: Los Angeles, katerega trailer je obetal mnogo, dobili pa smo klišejsko polomijo, ki jo lahko pospravimo v isti predal z Bayem. Dolgo je že tega, ko sem videl res dobro VFX based filmsko mojstrovino (Avatar?). Ja ni kej, scenaristi so se po stavki pred nekaj leti očitno fajn polenili, cene VFX studijev v Indiji pa znižale.
Po drugi strani pa opažam porast kvalitete produkcije (in seveda postprodukcije) neodvisnih entuziastov, ki dejansko vlagajo srce in dušo v projekte, za katere niso plačani skoraj nič. Je že res, da si take ekipe ne morejo privoščiti dolgometražnih filmov, si pa definitivno prislužijo pozornost velikih studijev, ki iščejo poceni kvaliteto. Zavedajo se namreč, da so entuziasti precej cenejši od svojih velikih kolegov, saj za svoje kreacije ne računajo takih zneskov kot ekipe, ki so vajene predrecesijskih budgetov (na koga me že to spominja?), hkrati pa je kvaliteta primerljiva s kvaliteto ‘tavelkih’.
Spodnji filmčič je bil posnet čez vikend, v dveh mesecih pa je škotski Ben Craig opravil odlično postprodukcijo. Modern times je nekakšna mešanica Kubrickove odiseje in Abramsovega Star Trecka. Spomne nas tudi na čase, ko je filmska industrija postavljala temelje in delovala zelo optimistično. No, moderni časi očitno niso izpolnili pričakovanj filmskih pionirjev, ampak so postali instantni šusi cukra v žilo, ki pa dolgoročno ne zadovoljujejo.

http://www.vimeo.com/17631561

Pa še making of, za boljšo predstavo o postu v videu:

http://www.vimeo.com/17761334
  • Share/Bookmark
 

Komentarji

Ni odziva na “Kratkić – Modern times”

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !