FxMedia

Home of creative stuff, weird shit and eye candies

Banging with Gramatik

Objavil/a cyco 3.02.2010 pod Izlivi, Poslushable stuff

Mogoče se mi zgodi enkrat ali dvakrat na leto, da naletim na album ali band, ki tako zelo godi ušesnim brbončicam, da ga lahko poslušam po večkrat zaporedoma in se ga ne naveličam niti po nekajmesečni okupaciji playerja. Še nikoli pa se mi ni zgodilo, da bi avtorja takovrstnega izdelka tudi spoznal, saj se gre povečini za tuje izvajalce, ki na našo grudo stopijo mogoče enkrat na deset let. Ali pa so že mrtvi. A vedno je enkrat prvič.

Ko sem bil še šolar na multimediji, mi je kolegica omenila, da na isto šolo hodi tudi njen mlajši brat in njegov talent mi je hvalila na vse pretege. Čez kako leto sem nanj naletel, ko je taista kolegica omenila, da gre poba na ameriško turnejo. Bolj iz zajebancije sem vprašal, če potrebuje kak promo video. Fejsbuk je naredil svoje in hitro sva navezala kontakt. Po nekaj mailih sva ugotovila, da sva v istem groovu in da bi lahko kaj naredila skupaj. Fant mi je poslal svoj album, ki me je dobesedno vrgel na rit.
Česa tako kreativnega nisem slišal že dolgo časa. Da pa to prihaja iz studija le nekaj kilometrov stran od mene, me je čisto impresioniralo. Denis, takozvani Gramatik, v prvi fazi producira elektronsko glasbo, ki vsebuje hip-hop beate, sample iz vseh možnih kvalitetnih glasbenih žanrov – od bluesa, funka, soula, jazza… Kolaž njegovih samplov sega vse do tridesetih let prejšnjega stoletja, pa do najnovejših fat beatov, ki jih uporabljajo producenti svetovnega kova.
Gramatika je izjemno težko definirati, saj njegovi izdelki rangirajo od chilla, housa, pa do hip-hopa in trip-hopa. O kvaliteti izdelkov ni težko ugibati, kar dokazuje uvrščenost njegovih skladb na lestvici Beatport (nekakšen i-Tunes za elektronsko glasbo). Plata Street Bangerz Vol.1 je že štiri dni po izidu osvojila prvih 20 mest na chill lestvici omenjenega portala in na tem mestu ostaja še danes. Kaj takega na Beatportu ni dosegel še nihče.
Njegov uspeh seveda ni ostal prezrt (razen seveda doma) in kmalu so ga potegnili v čezlužje, kjer je na turneji lanski november promoviral nov album – Street Bangerz Vol.2.

YouTube slika preogleda

Turneja je bila nadvse uspešna, saj se Denis že dogovarja za drugi del. Tokrat bo podkrepljen z animacijo, ki mu jo izdelujem in mislim, da bo to najboljši izdelek izpod mojih rok, saj je užitek delati na glasbo, ki te inspirira z vsakim beatom, samplom in prehodom.

Gramatik se umešča v družbo ljudi, ki so prerasli svoje okolje, katerih talent je v tujini bolj spoštovan kot doma in med tiste, ki delajo s srcem, predvsem pa se zavedajo, da sanje niso samo za to da se jih sanja, ampak da se jih lahko tudi doseže.

YouTube slika preogleda

Facebook
Myspace
Beatport

  • Share/Bookmark
 

Komentarji

2 odgovorov na “Banging with Gramatik”

  1. Jazzy - 3.02.2010 ob 19:56

    i’m proud of you both!!!

  2. markopigac - 3.02.2010 ob 20:28

    C.A.R.

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !