FxMedia

Home of creative stuff, weird shit and eye candies

The road – screens

Objavil/a cyco 22.01.2010 pod Izlivi

Včeraj sem do konca pogledal film The road. Filma nisem mogel pogledat v enem kosu, ker me je čustveno preveč razburil. Jebiga, sem pač sucker, ki se zna preveč vživet v vlogo protagonista in za ta film sem imel malo preveč empatije na zalogi. V recenzijo ne bom šel, ker se nadejam res dobrega zapisa od Pauca, lahko pa namenim samo nekaj besed in podam nekaj inspirativnih fotk iz filma.

Že dolgo nisem bil tako šokiran. Mislim da nazadnje po Schindlerjevem seznamu. Ali Pianistu. Moral je biti nek vojni film, saj me lahko samo ta žanr tako močno pretrese. Na postapokaliptično temo je bilo narejenih že kar precej filmov, vendar noben ni deloval tako pristno. Vsi podajajo neko razlago kako je prišlo do apokalipse, The road pa temu ne nameni niti ene drobcene razlage. In prav to daje temu filmu nek poseben čar. Film se posveča samo in zgolj zgodbi o preživetju očeta in sina v res krutem okolju, kjer vlada zakon močnejšega.

Film so snemali v Pennsylvaniji, Oregonu in Louisiani. Med gledanjem filma sem bil prepričan, da so večino scen naredili v postprodukciji, a sem se uštel. Čisto vse so posneli v naravnem okolju. Računalniško je bilo dodanih (ali odvzetih) samo nekaj detajlov in v kar dostih scenah so morali menjati nebo (sky replacement). Povečini so snemali v slabem vremenu,saj je zgodba postavljena v okolje, kjer je sonce vedno zastrto.

Filma ne priporočam mehkim dušicam, ker je čustveno izredno zahteven, težak in depresiven. A vseeno mojstrsko narejen, režiran, odigran in vsebuje fantastično fotografijo.

 • Share/Bookmark
 

Komentarji

4 odgovorov na “The road – screens”

 1. Gehenna - 22.01.2010 ob 16:54

  The Road je res dobro posnet film. Zelo blizu napisanemu :-) (The Road by Cormac McCarthy / 2006)

 2. Jan - 23.01.2010 ob 12:41

  svetovn film ja, težek, ampak svetovn. mene je edino zmotil konec,

  !!!!!!SPOILER!!!!!!!

  ko kar tista družina fantka vzame. mal tist “is this for real?”, ne vem no :D

 3. cyco - 23.01.2010 ob 22:21
  cyco

  Jan a ne verjameš v čudeže?

 4. Jan - 24.01.2010 ob 00:00

  sej lepo in prav. sam ni mi pristno delovalo.

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !