FxMedia

Home of creative stuff, weird shit and eye candies

click-a-stumble

Objavil/a cyco 26.05.2009 pod Art, Dizajn, Ideje

Iz meteorološkega vidika nas poletje ujčka že lepo število dni in preskoka pomladi niti najmanj ne pogrešam. Sem pač eden od ljudi, ki jim je sopara, švic, 36 stopinj in dooooolgi dnevi definitivno ljubše od dežja, megle, 7 stopinj in oblačenja po večih layerjih.
Od pravega poletja pa nas loči še kak mesec ali dva. So pa indici že vidni, namreč intenziteta uletavanja projektov na šihtu peša, delovnik pa se počasi, a očitno krajša. Izjema so seveda dnevi, ko uleti kak močnejši projekt in sem na šihtu tudi po deset ur. Pa se nič ne pritožujem. Mi je res kul moj šihtek.

Med čakanjem na popravke, na nove projekte, na odzive klientov, se zabavam s klikanjem na modro-zeleni gumbek z napisom ‘Stumble!’ in odkrivam bonbončke interneta.
Pa poglejmo kaj se je kaj novega nabralo v mapi priljubljenih:

Jako zabavni mejli nekega IT-jevca Craiga, ki se je avgusta 97 zaposlil v podjetju Cyberdyne. Zabavno če poznate Terminatorjevo zgodbo:Preko 400 nenavadnih, domiselnih in unikatnih vizitk. Kjer se prepletajo umetnost, sporočilnost in inovativnost. Z močno inspirativno vrednostjo:Nova matematika ali kako si z enačbami razložiti življenje:Eden najboljših in iz mojega vidika tudi eden najzahtevnejših fotošutingov. By Peter Funk. Globok priklon:The Dieline – fantastičen blog, ki se orientira zgolj na ‘package’ dizajn. Ob takih izdelkih se človek zave kako malo dobrih dizajnerjev ima naša deželica…Nekaj čudovitih primerkov ‘črkovne umetnosti’:Za konec pa še primer nadzora misli. It actually works:

 • Share/Bookmark
 

Komentarji

5 odgovorov na “click-a-stumble”

 1. Klimatska naprava - 26.05.2009 ob 13:34

  “Sem pač eden od ljudi, ki jim je sopara, švic, 36 stopinj in dooooolgi dnevi definitivno ljubše od dežja, megle, 7 stopinj in oblačenja po večih layerjih.”

  Se podpišem po tole. Tudi pri nas se pozna poletje, in naročila kar malce padajo. Ljudje rezervijajo počitnice očitno ali pa jih je strah, kaj bo, s preljubo recesijo.

 2. andraz182 - 27.05.2009 ob 09:48
  andraz182

  Tisti fotošuting me je pa zares impresioniral. Za take fotke moraš bit pa zares mojster …

  Sicer pa ja, tudi meni je ljubše poletje :D

 3. G(h)ost - 27.05.2009 ob 10:57

  Tudi meni se zdi fotoshooting strašno impozanten.

  Glede na to, da imaš o tem mnogo pojma, mi lahko poveš, kako je dejansko potekala produkcija teh fotk? Kot igrani film, z mnogo montaže, HTF? THX vnaprej.

 4. cyco - 27.05.2009 ob 14:01

  Ojoj, jaz pa res nimam prav dosti pojma o fotošutingih… Lahko samo povem, kako si jaz predstavljam da je potekal:
  Najprej so določili teme scen (več kot očitno) in najeli ogromno statistov. Po moje so morali tudi najeti ulico (ali križišče) za nekaj ur (enostavno se kupi dovoljenje za zaprtje določene ulice – največja kupljena scena je v filmu Vanilla sky). Ko so se statisti spravili v kostume in po briefingu fotografa, se je shooting lahko začel.

  Mogoče bi ti znala kaj več povedati Mateja, ker ima dejansko izkušnje iz tega področja :)

 5. mateja - 27.05.2009 ob 17:51

  hihi, dragi, zadnjih par mi niti malo ni jasnih, še nikol nisem fotkala severnega sija in vesoljske ladje.ok, ona nočna z zračnim prometom je neko mesto z bližnjim letališčem, zaslonka je pa bla odprta mnogo ur, sevede na konkretnem stativu.
  -tiste scenske so pa po tvojem scenariju, ampak na več prizoriščih, z zelo hvaležnimi statisti, ki so štekali koncept.
  O fotošopu ne vem nič. ;)

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !