FxMedia

Home of creative stuff, weird shit and eye candies

Fallen

Objavil/a cyco 31.03.2009 pod Izlivi

Pred skoraj desetimi leti, sem na potovanju po Indiji spoznal nekega simpatičnega poba po imenu Mike Hansen. Takrat sedemindvajset letni fant, je prihajal iz mormonske države v čezlužju – Utah in bil nekakšna črna ovca v svoji družini. Doma so namreč imeli govejo farmo in vsi bratje so bili kavboji. Mike pa se je odločil, da bo umetnik. Tako sem ga v enem tednu naše skupne poti velikokrat opazoval risati in skicirati, znal pa je tudi povedati ogromno o papirju, saj ga je za svoje potrebe delal sam.

Mike je eden od ljudi, ki so na moje življenje in percepcijo le-tega nabolj vplivali. Zanimivo, kako je v nekem trenutku, v nekem okolju okoli tebe polno nekih kao posvečenih in razsvetljenih ljudi, ti pa navdih dobiš v človeku, ki izhaja iz dežele, ki slovi po nerazgledanosti in iz kraja, ki slovi po zaprtosti. Spoznala sva se na avtobusni postaji v Udaipuru, namenjeni pa smo bili v Pushkar. Prišlo je do rahle zmešnjave in seveda smo belčki potegnili krajšo. Tako so nas nabasali čisto na zadnje sedeže na avtobusu in nas nagnetli kot sardele. Nisem vedel ali naj se razpočim od besa in koga napizdim, ali naj naredim celo štalo. Malo sem se pomiril, ko sem videl Mikea, kako se reži. Vprašal sem ga, če mu ne gre na živce, ker se dogaja kar se pač dogaja. Njegov odgovor si bom zapomnil do konca življenja: “Poglej… Doma imaš vse poštirkano. Avtobusi so točni, točno veš kje boš sedel, točno veš kdaj boš kam prišel. Navajen si nekega reda. V Indijo pa si prišel, da vidiš drugačnost. In če si že tu, potem to drugačnost sprejmi in uživaj v njej. Kaj takega, kot se nam je zgodilo danes, se ti doma nikoli ne more zgoditi.” To je bil njegov prvi nauk, ki sem ga sprejel in od takrat so mi vse Indijske nezgode postale ena velika zabava. Skupaj smo ga še bluzili kak teden in vsak večer ob pivu razglabljali o vsem možnem.

Najbolj pa se mi je vtisnil njegov pogled na življenje, ki sem ga v celoti vzel za svojega: “Si na robu prepada. Spotakneš se ob kamen in padeš čez rob. Življenja imaš še za nekaj sekund. Med padanjem zagledaš na kamniti polici prelepo cvetlico. Namesto da do padca kričiš v grozi in pomisliš na vse kar ti je žal, da nisi naredil, izkoristi ta trenutek in občuduj cvetlico. Poglobi se v njeno lepoto in odmisli vse kar je okoli nje. Pozabi, da boš umrl in uživaj še tistih nekaj trenutkov v lepem.”

Naše poti so se ločile v Jaipuru in ob slovesu sem imel res velik cmok v grlu. Obljubili smo si, da se bomo nekoč še videli in močno upam, da se bo to res zgodilo. Someday… Nikoli pa mu nisem povedal, kakšen vtis je naredil name. Upam, da mu bom to lahko povedal osebno.

Navdih za tale izliv, pa sem dobil v malo prejle videni kratki 3D animaciji, ki je prišla izpod rok nemških animatorjev. Poimenovali so jo fallen.

Uživajte življenje, kolikor se le da!

http://www.vimeo.com/3346916
 • Share/Bookmark
 

Komentarji

6 odgovorov na “Fallen”

 1. katja - 31.03.2009 ob 13:28

  čudovita!

 2. mojcas - 31.03.2009 ob 14:47

  Tudi moj komentar na zapis in vide je ‘Čudovito!’, vse druge besede so samo odveč.

 3. Fetalij - 31.03.2009 ob 15:42

  ye, res lep pogled na svet, viva pozitiva :P

 4. Nina - 31.03.2009 ob 15:44
  Nina

  pussytalk :*

 5. Primož - 31.03.2009 ob 16:11

  Hvala, ker to deliš z nami.

 6. Nina - 2.04.2009 ob 21:16

  očitno je, da se mike redko fura s slovenskimi busi – morala sem ;) lepa zgodba.

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !