FxMedia

Home of creative stuff, weird shit and eye candies

Muzičko odkritje meseca – Puscifer

Objavil/a cyco 26.02.2009 pod Poslushable stuff, Video

Nekajkrat na leto (mogoče tolikokrat koliko imam prstov na roki – 6x to je) naletim na plato ali band, ki me res fajn potegne not. Lani recimo, je bilo leto Jacka Johnsona, Elemental in Stone sour, ponovno sem odkril Deftonse in Nine inch nailse, na repeat pa sem celo poletje imel Maajko. Nič kaj alter, mi je pa res pasalo.

Pred dvema ali tremi tedni, pa sem na Last.fm imel vklopljeno plejlisto Nine inch nails in v uh mi je padel triphopovski komad s hipnotičnim vokalom, ki mi je bil precej znan, a ga nisem mogel takoj umestiti. Po nekaj klikih sem izvedel, da sem ta vokal predlani res dosti preposlušal. Šlo se je namreč za vokal Maynarda Keenana, ki ga večina prepozna kot frontmana skupine Tool in Perfect circle.

Projekt Puscifer je nastal že leta 2003, ko je Maynard sproduciral komad za soundtrack Underworld. Pri produciranju mu je pomagal Danny Lohner, bolj znan po sodelovanju z NiN in Mansonom, a Maynardov ego ni dopuščal več podpisov pod projektom. Prva plata je luč sveta ugledala leta 2007 z naslovom ‘V is for Vagina’. Leto kasneje je bil izdan mix plate z naslovom ‘V is for Viagra’, pri katerem so (med drugimi) sodelovali Lustmord, Renholder in Paul Barker. Lansko leto pa je Maynard ubral drugačne strune in se poigral z dubom. Nastala je plata (heh) ‘D is for Dubby’, ki pa je zaradi mojega pomanjkanja simpatij do duba, še nisem preposlušal.

Medtem, ko se Maynard pri svojih relativno mainstream projektih izkaže s polnim vokalnim potencialom, se pri Puscifer poigrava s svojim basom, kar izpade precej hipnotično in meditativno. Efekt potencira njegovo vokalno poigravanje v ozadju. Stil bi težko opredelil, bi ga pa umestil nekam v triphopovski predalček.

Izjavo “[Puscifer] is as much a clothing line as it is a band”, je Maynard podkrepil z odprtjem majcene trgovine, v kateri prodaja limited edition obleke, zbirateljske artefakte, baje pa da v trgovini strankam skuha tudi kavo.

Kot bivši študent umetnosti, da Maynard veliko na stil, kar se odraža ne le samo v album art, temveč tudi v spotih. Kot Puscifer ima zunaj tri spote, tu pa vam predstavljam spot ‘Queen B’, ki ima zelo zanimiv koncept in izvedbo. Komad pa je za moje pojme eden najboljših na plati ‘V is for Vagina’.

YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark
 

Komentarji

2 odgovorov na “Muzičko odkritje meseca – Puscifer”

 1. Pris - 26.02.2009 ob 12:51
  Pris

  Renholdër je Danny Lohner. ;)

  (“re: d lohner” prebrano nazaj)

 2. cyco - 26.02.2009 ob 12:58
  cyco

  Hvala za info :)
  Je fajn muska, anede? Maš še kako priporočilo podobnega stila?

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !