FxMedia

Home of creative stuff, weird shit and eye candies

Nove pridobitve

Objavil/a cyco 25.07.2008 pod Gizmos, Izlivi

Letošnja pomlad in prvi del poletja sta bila precej naporna. Pa niti ne zaradi službe (zadnji mesec v stari službi sem se skorajda dolgočasil), bolj zaradi obstranskih dejavnosti. Res sem bil priden in sproduciral kar nekaj oddajic, reklamic, vizualizacij in lep kupček 2d grafik. Za potrebe nove službe sem se moral naučit program Fusion (Eyeon Fusion), ki bazira na popolnoma drugačnem principu od dosedanjega After effects. Kako besedo o programu kdaj drugič.

Tega zajebanega obdobja je za kratek čas konec in za nagrado sem si privoščil nov monitor. Lansko leto sem orgazmiral nad 22″ Samsungovim monitorjem, to leto pa je na prvo mesto prišel 26″ (ravno tako Samsungov) monitor 2693HM. Če smo dlakocepski, mu lahko odškrtnemo pol inča – točne mere so 25,5″. Eh. Un centimeter me ne moti.

2693.jpg

V primerjavi z manjšim bratcem, ki je nadomestil 17″ Sonyjev sekundarni monitor, je kvaliteta slike na višjem nivoju, izgleda pa, da je tudi kontrast boljši, čeravno naj bi imela oba 3000:1.

Monitor za zagon potrebuje okoli šest sekund, kar pa mu zaradi velike površine ne smemo zameriti. Odlična pogruntavščina so na dotik občutljivi knofi za meni – se pravi, da očesu niso vidni, kar zna v temi (zaradi majhnih napisov ob strani) včasih povzročiti manjši problem. Ampak ok. Filing, ko ugasneš, ali prižgeš monitor, odtehta to napakico. Nič ne pritisneš. Samo narahlo pobožaš rob monitorja. In jaz rad božam.

Monitor je nastavljiv po vseh kotih, lahko se ga zarotira tudi vertikalno. Vidni kot je spodoben, 5ms odzivnega časa pa je zadosti za kakršnokoli multimedijo.

Zanimivo je to, da ima poleg DVI tudi analogni priključek. Kar pa me je preprčalo v nakup, pa je HDMI vmesnik. Preko njega lahko na monitor priklopimo vse možne naprave – od DVD, Blue ray in ostalih naprav. Glede na to, da ma moja kamerca HDMI izhod, si lahko posnetke ogledujem pri največji možni resoluciji, saj monitor podpira tudi HDV posnetke pri resoluciji 1080p. Skratka, za dobrih 400€, se mi nakup zdi posel leta.

Druga pridobitev bi se morala začeti uporabljati včeraj popoldne, a so me vrli serviserji postavili na realna tla in mi z rahlimi težavami razložili, da je za priklop na optiko potrebno še malček počakat. Oni so bili tu samo da so postavili modem. Eh. Še en teden na bednih 2M. Goddamn kolk sem razvajen…

Tretja pridobitev (no, ni ravno pridobitev, prej dopolnitev) pa nadvlada vse. Če si preberete prejšnji post, vam je lahko z malček logike vse jasno.

 • Share/Bookmark
 

Komentarji

2 odgovorov na “Nove pridobitve”

 1. clementino - 25.07.2008 ob 19:59
  clementino

  Fouš…
  Upam da ti bo dobr služil.

 2. neuromancer - 26.07.2008 ob 13:54
  neuromancer

  sW33tk@n0! kje si ga dobil za dobrih 400€?

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !